Retete

Retete

Indicatii terapeutice oua prepelita

Curele cu oua de prepelita


Principalele cure cunoscute sunt urmatoarele:


CURA DE 120 DE OUA

  • indicatii: hipertensiune arteriala, ulcer, tulburari digestive, conjunctivite, urticarii, tuse convulsiva, catalizarea procesului de dezvoltare a copiilor, cu tot ceea ce implica acest proces.

CURA DE 240 DE OUA

  •  indicatii: TBC, afectiuni hepatice, renale, diabet zaharat, alergii, astm bronsic, anemie, impotenta, guta, migrene, neurastenie, obezitate; dizolva depunerile de colesterol si impiedica formarea altora, previne arterioscleroza, regenereaza sistemul nervos etc.

    Cum se deruleaza un asemenea tratament?

Ouale trebuie spalate bine inainte de a fi folosite, pentru a evita contaminarea continutului in cazul atingerii acestuia cu coaja oului murdar.

Ouale se administreaza inainte de micul dejun, in locul cafelei de dimineata, la care in acest caz trebuie sa renuntati, putand bea aceasta cafea intr-un alt moment al zilei. Este recomandabil sa fie inghitite crude si cu galbenusul intreg, fara sare, zahar sau substante aromate. Oul trebuie spart cu grija, fie cu o foarfeca speciala pentru asa ceva, fie cu partea ascutita a unui cutit, printr-o miscare rapida, circulara in partea bombata a oului, de preferat fara sa spargeti galbenusul. Ouale se sparg intr-un pahar si se lasa sa alunece de la baza limbii catre esofag, fara sa incercati sa le mestecati. Persoanelor care nu suporta aceasta maniera de administrare, li se recomanda amestecul cu miere de albine sau pulpa de fructe. Micul dejun se va servi dupa aproximativ doua ore. In cazuri exceptionale, daca starea de sanatate nu permite, micul dejun se poate servi la o jumatate de ora dupa administrarea continutului oualor.
In timpul tratamentului, consumul de alcool (bauturi alcoolice) reduce efectele terapeutice cu cel putin 50%. Tratamentul se poate relua dupa trei saptamani de pauza, la adulti, iar la copii, dupa doua, trei luni.

Cura de 120 de oua in 32 de zile, pentru copii/adolescenti intre 11 si 15 ani:

In primele patru zile - cate trei oua pe zi;
Intre a 5-a si a 30-a zi - cate patru oua pe zi;
In a 31-a zi - trei oua, iar in a 32-a zi - un ou.

 


Cura de 120 de oua in 26 de zile, pentru adulti si
adolescenti intre 16 si 18 ani:

In primele doua zile - cate trei oua pe zi;
In a treia zi - patru oua pe zi;
Incepand cu ziua a patra, pana in a 24-a zi inclusiv - cate cinci oua pe zi;
In a 25-a zi - trei oua pe zi;
In a 26-a zi - doua oua pe zi.

 


Cura de 240 de oua in 50 de zile, numai pentru adulti:

In primele doua zile - cate trei oua pe zi;
In a treia zi - patru oua pe zi;
Incepand cu ziua a patra, pana in a 48-a zi inclusiv - cate cinci oua pe zi;
In a 49-a zi - trei oua pe zi;
In a 50-a zi - doua oua pe zi.

 


 

De asemenea exista si alte scheme de tratament, in functie de varsta si de recomandarile medicului curant. Este foarte important sa se consume oua proaspete:

a. Cura de 60 de oua in 30 de zile, pentru copii intre un an si trei ani:

Se pot administra cate doua oua zilnic.


b. Cura de 60 de oua in 20 de zile, pentru copii intre 4 si 7 ani:

Se adminstreaza cate trei oua zilnic.


c. Cura de 90 de oua in 30 de zile, pentru copii intre 8 si 10 ani:

Se pot administra cate trei oua zilnic.
Reteta pentru impiedicarea calvitiei (chelirii) si a regenerarii firelor de par slabite:
Se iau 10 galbenusuri de ou de prepelita si se amesteca pana la omogenizare cu laptisor de matca (doua fiole), o lingurita de miere de albine si putina drojdie (un varf de cutit). Se lasa la dospit, intr-o incapere bine incalzita, timp de 24 de ore. Se spala parul in fiecare seara si, dupa uscare, se pensuleaza pielea capului pe carari formate cu pieptenele din cinci in cinci milimetri, daca nu ne permitem sa ne tundem de tot. Peste noapte, capul se acopera cu un prosop curat. Dimineata se spala, de preferinta cu ceai de musetel. Solutia ramasa poate fi pastrata la rece, in frigider, pana la consumare.
 

 

Oul de prepelita

VALOAREA NUTRITIVĂ A OULUI DE PREPELIŢĂ

Valoarea nutritivă a oului de prepeliţă este strâns legată de mai multe variabile ale păsării cum ar fi: condiţiile de creştere, de habitat, greutatea corporală, hrana diferenţiată în funcţie de producţie.

De asemenea volumul albuşului şi gălbenuşului sunt foarte importante pentru calitatea oului.
Există anumite etape în care se depun şi se acumulează componentele nutritive în oul de prepeliţă iar mecanismul hormonal se declanşează prin producerea de hormon foliculo stimulant (FSH), care influenţează direct celulele foliculare din jurul ovocitului.

citeste mai departe...