Retete

Retete

Secretul Casei Quaglia

 

Departe de vacarmul orasului, intr-un mediu linistit, fara poluare, prepelitele din MICROFERMA CASA QUAGLIA se dezvolta in cele mai bune conditii posibile. Aici pasarile noastre traiesc in cuşti special create pentru ele ce asigura un spatiu generos si o separaţie imediată a dejecţiilor printr-un sistem de podea dublă. Spatiul in care bateriile de custi sunt amplasate asigura o iluminare naturala astfel incat sa putem imbina perfect beneficiile cresterii naturale in libertate cu cele ale cresterii in captivitate.
 

SECRETUL CASEI QUAGLIA:

Avem in permanenta in vedere o alimentatie optima a prepelitelor noastre. In acest sens am ales sa legam parteneriate cu alti crescatori si sa lucrăm cu nutriţionişti specializaţi în alimetatia animaliera, împreună cu care am creat şi dezvoltat variante de furajare non-industrială care să asigure balanţa perfectă de nutrienţi de care au nevoie păsările noastre pentru a se dezvolta armonios, firesc şi echilibrat.

Hrana prepelitelor noastre este compusa dintr-o combinatie unica, tinuta sub secret, a celor mai bune cereale si alte incrediente naturale de calitate superioara, amestecate in diferite proportii in functie de varsta si destinatia prepelitelor. Aceste incrediente sunt furnizate de parteneri de incredere a caror experienta este dovedita de-a lungul timpului fara de care calitate produsului finit nu ar fi aceeasi.

Spre diferenţă de majoritatea covârşitoare a celorlalţi crescători de prepeliţe, noi am decis să nu facem nici un fel de rabat de la calitate şi am eliminat furajele care conţin materii prime nerecomandate din alimentatia prepelitelor noastre.

Experienta ne-a demonstrat ca stresul joaca un rol foarte important in cresterea prepelitelor. Incercand sa aprofundam, am constatat ca productia de oua a scazut dramatic in conditii de stres si a crescut fabulos in conditiile unui climat placut. Am constat de asemenea ca prepelitele obisnuite cu omul, care se bucura de prezenta lui, au o productivitate mai mare decat cele ce sunt speriate de atingere si cu atat mai mult de zgomote. Acest lucru ne-a pus pe ganduri si ne-a evidentiat noul drum.

Datorita acestui secret calitatea vietii prepelitelor noastre s-a imbunatatit, acestea producand oua mai mari, greutatea prepelitei in viu crescand considerabil iar carnea prepelitei sacrificate are un gust aparte, mult mai fin.

 

Datorita acestor masuri adoptate, impreuna cu o ingrijire permanent atenta si plina de dragoste, prepelitele noastre ofera tot ce au ele mai bun, dezvoltandu-se armonios si sanatos.  

 

 

Oul de prepelita

VALOAREA NUTRITIVĂ A OULUI DE PREPELIŢĂ

Valoarea nutritivă a oului de prepeliţă este strâns legată de mai multe variabile ale păsării cum ar fi: condiţiile de creştere, de habitat, greutatea corporală, hrana diferenţiată în funcţie de producţie.

De asemenea volumul albuşului şi gălbenuşului sunt foarte importante pentru calitatea oului.
Există anumite etape în care se depun şi se acumulează componentele nutritive în oul de prepeliţă iar mecanismul hormonal se declanşează prin producerea de hormon foliculo stimulant (FSH), care influenţează direct celulele foliculare din jurul ovocitului.

citeste mai departe...